Dovolená v Česku může být světová

Stále častěji tráví Češi svou dovolenou doma, v České republice. dovolená v tuzemsku se stává novým trendem, jak trávit aktivní i pasivní dovolenou.Tento trend není jen následkem celosvětové ekonomické krize, která nejvíce zasáhla právě cestovní ruch, ale i náznakem zlepšující se úrovně poskytovaných služeb a nabídky kvalitního ubytování, programů, akcí a zábavy.

Vyměňte tropická vedra a pláže za malebnost českých lesů

V případě, že netoužíte po tropických vedrech a mořské pláži, můžete využít rozsáhlé nabídky zajímavých tuzemských lokalit. Příjemné české lesy lákají k cyklistickým výletům, mnohé turisty svedou pískovcové hory a spousta vodních toků může posloužit mnohem lépe než relaxace u moře.
Víc než klasická dovolená u moře může lákat malé městečko s malebným náměstíčkem a českou hospůdkou s nabídkou chladivého zlatavého moku. Pohodová atmosféra v českých luzích a hájích navíc nevyžaduje vyrovnávání se s místními podmínkami a případným časovým posunem.
Nejen přímořská letoviska, ale i Česká republika nabízí luxusní až exklusivní ubytování, služby a péči. ČR je bohatou zemí a ideální destinací pro dovolenou ve všech ročních obdobích, a to pro domácí i zahraniční návštěvníky. V 17 turistických regionech naleznete kromě moře téměř všechno. Lázeňské komplexy se předhánějí v nabídce, hotelová zařízení ve službách a kempy v ucelených programových nabídkách. Vedle tradičních lákadel poznávací turistiky, jakými jsou památky UNESCO nebo dvě stovky hradů a zámků otevřených veřejnosti, vzniká celá řada nových muzeí se zajímavou tématikou.

Pěšky, na kole, autem…

Ti, kteří rádi odpočívají aktivně, pak jistě ocení 37 000 km cyklotras a 40 000 km značených pěších stezek. Každý si tak na dovolené v ČR najde něco svého.
Vzrůstající popularitu mají kempy a také již vybavené stany. Mnoho českých kempů je na vysoké úrovni, k dispozici je většinou již i internet. U ceny ubytování v kempech je potřeba sčítat ceny za místo, elektřinu, počet osob, auto a samotný stan. Čtyřčlenná rodina by tak měla počítat s cenou okolo 400 Kč na den.
Další z možností, jak trávit dovolenou,  jsou lázeňská zařízení. ČR nabízí spousty možností relaxu v léčebných a termálních lázních. Lázně jsou často v atraktivních lokalitách a nabízí tak široké možnosti trávení volného času – výlety, procházky po městech či lázeňských parcích.

Vyplatí se včasná rezervace

Před pořízením dovolené se vyplatí trochu plánovat a zjistit si důležité informace. Můžete tak ušetřit podstatnou část výdajů a ušetřené peníze utratit například za zajímavé suvenýry. Pokud rádi trávíte dovolenou s rodinou a přáteli, vyplatí se včasná rezervace chalup a chat, které jsou často na atraktivních místech. Široké možnosti ubytování nabízejí také internetové portály, je jen na vás, co si od své dovolené slibujete a kde ji chcete trávit. Dobrodružné povahy si mohou vybrat dovolenou na vlastni pěst. Vydat se stopem po České republice a ubytování řešit, až dorazíte na místo. Stačí se jen nebát, vyrazit a nechat se překvapit zajímavými zážitky. Přejeme vám pohodovou dovolenou !

Zdroj: magazín C +

1 Comments

  1. Pavel napsal:

    To můžu potvrdit nedávno jsme objevili krásný kout jmenuje se Sloup jsou tam jeskyně poblíž propast Macocha. Ve Sloupu je jeskyně s několika okruhy včetně kratšího pro postižené a maminky s kočárky. Vřele doporučuji navštívit.

0 Trackbacks

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>