Neničte zbytečně vitamíny!..používejte keramické nože!

Keramické nože si našly své místo ve statisících českých domácností. Opravdu jsou tak dobré, že se bez nich neobejdeme? Samozřejmě, že lze tuto novinku oželet !Můžeme i nadále krájet jen kuchyňským nožem z oceli, stejně tak ale můžeme sledovat černobílou televizi a prát na valše. Moderní technologie zkrátka nezadržitelné pronikly i do našich kuchyní a tentokrát usnadňují práci i při tak běžné činnosti, jakou je krájení potravin!

  Materiál z kosmického výzkumu

Čepel keramických nožů je vyrobena z oxidu zirkonia – materiálu zrozeného v kosmickém průmyslu, který se svou tvrdostí blíží diamantu. Proto zůstává mnohonásobně déle ostrá než u klasických nožů a je nepřilnavá. Tyto vynikající vlastnosti ocení každá kuchařka zejména při krájení měkkých a lepivých potravin, jako jsou rajčata, sýry apod. Používání keramických nožů je navíc přínosem pro naše zdraví. Ptáte se proč? Protože jejich ostří zachovává veškeré vitamíny v ovoci a zelenině, narozdíl od nožů ocelových. Výroba čepele keramického nože je náročný proces, který bezchybně ovládá jen několik málo výrobců. Ostatní se je sice snaží napodobovat, ale často nabízejí výrobky, které se kvalitním nožům podobají spíš jen bílou barvou čepele. Výběru keramických nožů je tedy dobré věnovat patřičnou pozornost a volit ověřené značky.

Nezabíjejte zbytečně vitamíny

Zelenina nakrájená kovovým nožem je „neživá“. Maminky dobře vědí, co je pro miminka nejlepší. Proto svým ratolestem kvůli zachování vitamínů strouhají ovoce a zeleninu na struhadlech ze skla. A činí tak správně. Kovové nástroje, kupř. kovové nože dokáží totiž spolehlivě zničit cenné vitamíny a enzymy během několika okamžiků. Jakmile se totiž kovový povrch nože dotkne dužiny, dochází ke vzniku elektřiny, která okamžitě odstartuje jejich destrukci. A elektřina dokáže některé vitamíny zničit mnohem důkladněji než vařící voda.

Víte že ?

Víte,že největším zdrojem vitamínu C jsou brambory ?? Obsah vitamínu C  v nich je sice nízký, ale v našich zeměpisných šířkách zkonzumujeme brambor velké množství (70-100kg na osobu a rok ). Pokud při loupání a krájení brambor používáme kovové nástroje připravujeme se tím až o 40% vitamínu C. Dalších 30% ztratíme tím, že brambory nevkládáme do vroucí vody, ale vodu s bramborami zahříváme postupně !

Keramické nože jsou už i pružné

Bojíte se křehkosti keramických nožů? Už nemusíte! Keramické nože Ceratio jsou bezkonkurenčně neprodávanější a tudíž neprověřenější značkou. Za poslední dva roky se jich jen v ČR prodalo přes 200.000 ks a o jejich kvalitě svědčí i fakt, že reklamací je za celou dobu prodeje méně než 0,005%. Keramické nože Ceratio jsou vyráběny technologií NeoFlexy, která jim propůjčuje unikátní vlastnosti. Čepele jsou tenčí, zároveň jsou ale pružnější. Prokázaly až 3x větší odolnost než konkurenční výrobky. Vyzkoušejte je a uvidíte. S naší garancí vrácení peněz nic neriskujete!

Zdroj: Vaše recepty

1 Comments

  1. Renata napsal:

    Dlouho jsem reklamním lákadlům na keramické nože odolávala, nyní je používám asi půl roku a už bych neměnila. Pokud jste zvyklí brambory loupat škrabkou, doporučuji tu keramickou! Jak je zmíněno ve článku – zachová vám maximum vitamínů..

0 Trackbacks

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>