Nechcete,aby Vás bolela záda?Pustťe si domů iRobota!

Narodil se iRobot

Po posledním příspěvku,kde jsme se seznámili s kuchyňským pomocníkem konvektomatem,se dnes podíváme na dalšího úžasného pomocníka do domácnosti,na irobota.Vynález pochází ze Spojených Států od technologické společnosti irobot Corporation.Tak se již řadu let zabývá vývojem domácích a průmyslových robotů.V tomto oboru je irobot absolutní špička. Dále vyvíjí roboty pro kosmické a vojenské účely.Je vývojářem a dodavatelem taktických robotů pro americkou armádu a policii.Společnost se věnuje pouze vývoji robotů. Proto jsou jejich roboti ti nejlepší ze všech.Produkty irobot jsou opravdu jediní roboti na trhu.

Jak to všechno může fungovat?

Robotické vysavače irobot ROOMBA jsou vhodné pro vysávání podlah všech druhů a typů. Jeho ideálním doplňkem je robotický vysavač iRobot SCOOBA pro mokrý úklid, tedy mytí a vytírání.Jsou výsledek dvacetiletého vývoje a nekonečného testování.Pomocníci od iRobotu jsou navrženi tak, aby byli co možná nejjednodušší na ovládání i údržbu a maximalizovala se tak uživatelská příjemnost.robot se v prostoru orientuje pomocí 38 různých senzorů.Na robotech proto naleznete minimum tlačítek a všechny manipulovatelné prvky jsou žlutě označeny. Jednotlivé části robota se navíc dají poměrně snadno vyměňovat v případě, že se porouchají.Mají adaptabilní čisticí hlavu, schopnou se automaticky přizpůsobit povrchu. Díky tomu i přechody mezi koberci či rohožemi a pevnou podlahou důkladně vyčistí.Sami si měří svou dráhu, rozměry místnosti a rozložení nábytku a tomu přizpůsobují dobu úklidu. Sami si tak rozhodují, kdy je úklid současného prostoru dokončen a přistoupí k úklidu další místnosti, případně se vrátí na domácí základnu.Patentovaný systém proti sobě rotujících kartáčů zajišťuje velmi vysokou účinnost úklidu. Každý kartáč se navíc točí jinou rychlostí. Hlavní kartáč (Bristle Brush) má rychlost otáčení 1000 ot./min., pomocný kartáč (Flexible Brush) 1600 ot. /min. Side Brush-postraní kartáč vymetá nečistoty z rohů místností pod sebe, kde jsou vysávány hlavním a pomocným kartáčem. Nejmenší částice, jako jsou prach a alergeny, odstraňuje ROOMBA pomocí účinného sacího motoru. Ty jsou pak  zachyceny v unikátním filtrovacím systému, který zachytí i jemné částečky prachu a pylu.

irobot SCOOBA je špičkový domácí robot na vytírání podlah. irobot Scooba čistí podlahu během 4 fázového čistícího programu: 1.Předvysání, 2.Mytí, 3.Čištění, 4.Vysání špinavé vody. Po úklidu zůstavá mírně vlhká podlaha, jako po vytírání. Všechny fáze čistícího procesu probíhají současně. Scooba spotřebovává směs čisté vody a Scooba Juice, což je čistící antibakteriální přípravek na bázi přírodních enzymů s vysokou čistící účinností, kdy během úklidu zahubí až 98% bakterií. Scooba je tak složité zařízení, že se zatím žádný jiný výrobce nepustil do výroby domácího robota na vytírání.

Výhody před klasickým vysáváním

  • Chceme-li posoudit efektivitu robota při úklidu, je důležité pokrytí plochy. S většinou ručních vysavačů se nedostanete do problematických míst, například pod postele, kuchyňské linky či nábytek. ROOMBA díky svým ideálně zvoleným rozměrům a propracované umělé inteligenci dokáže proniknout tam, kde se běžně neuklízí a kde se ukrývá prach. ROOMBA pokryje v průměru 99% plochy podlahy. Standardní automaty zvládnou 60-80% podlahové plochy a to pouze v případě, kdy v prostoru nenarazí na situaci, s kterou by si nedokázaly poradit. Například židle, práh, atypické architektonické prvky a úzké prostory. ROOMBA je na tyto situace dobře připravena.
  • Pomocí svého čidla SONORO ROOMBA identifikuje více znečištěná místa a automaticky jim věnuje více pozornosti. Takovéto znečištěné místo si robot zapamatuje a několikrát se na něj vrátí, protože ví, že by více špíny mohlo být i v okolí.Dokáže se sám vrátit do své dobíjecí základny Home base.Pozná, kdy dochází baterie,a kdy je tedy dobré se vrátit domů. Vylepšený systém nabíjení zkrátil dobu potřebnou k plnému nabití na pouhé tři hodiny. ROOMBA dokáže sama poznat, pokud delší dobu neměla přístup k energii a v takovém případě si sama zvolí 16 hodinový nabíjecí cyklus pro dokonalé nabití a zachování kapacity a životnosti baterie.
  • Používá k zjištění překážek nárazníkové čidlo, avšak díky svým senzorům překážku spatří ještě dříve, než do ní narazí a proto si před ni zpomalí.Díky několika infračervených čidel dokáže přesně kopírovat tvar překážek. Dokonale čistí prostor podél stěn, kouty místností a oblast kolem nohou židlí a stolů. Při tomto pohybu vymetá odstředivou silou nečistoty pod sebe, kde je seberou proti sobě rotující kartáče. Vhodně tvarovaný postraní kartáček je velice účinný a ROOMBA díky tomu dokáže uklidit skutečně všechna místa.
  • irobot okamžitě pozná, že se zasekla, a spustí propracovaný únikový podprogram, kdy zná celou řadu možností, jak se uvolnit.
  • Produkty jsou navrženy tak, aby lahodily oku a mohly se tak stát i estetickým doplňkem domácnosti.
  • Pomocí systému Virtual Wall lze vymezit uklízený prostor a ohraničit jednotlivé místnosti. Virtual Wall funguje na principu neviditelné zdi, za niž se robot nedostane. Můžeme tak místnosti rozdělit nebo od sebe oddělit.
  • Pomocí programu SPOT pro lokální úklid je zajištěn úklid vytipovaného místa o velikosti cca 1 m2. K zabránění uvíznutí robota v kabelech slouží program ANTITANGLE.
    Rozměry robotů byly navrženy tak, aby vyhovovaly typizovanému evropskému nábytku. irobot tak bez obtíží uklízí i těžko přístupná místa.
A na závěr

se podívejte na krásný příspěvek na:

http://www.youtube.com/watch?v=LQ-jv8g1YVI&feature=related

Jsou tam další desítky videí,které vám výrobky představí.Na internetu najdete hned několik autorizovaných prodejců.Proto stačí použít search…a rozhodnout se.Slibuji,že záda Vás po koupi už od úklidu bolet nebudou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>